Kosten
Om de kosten van uw behandeling te kunnen begroten, is uitgebreid onderzoek noodzakelijk. Nadat u door uw tandarts of mondhygiënist bent doorverwezen, nodigen wij u eerst uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek neemt de parodontoloog uitgebreid de tijd om u voor te lichten, uitleg te geven over parodontitis en antwoord te geven op al uw vragen. Ook vindt er een globaal onderzoek van uw mond plaats en maken wij enkele foto's van uw tanden en kiezen.
Bij het tweede bezoek wordt een parodontiumstatus opgenomen (een systematisch onderzoek van uw mond met metingen per tand/kies) en eventueel aanvullend röntgenonderzoek gedaan. Na afloop van deze twee behandelingen, wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Als wij uw behandelplan hebben opgesteld, kunnen wij ook een begroting maken van de kosten van de geplande behandeling(en). Er zit veel tijd en werk in het analyseren en verwerken van al uw gegevens uit het intakegesprek en het onderzoek; het eigenlijke werk begint meestel pas als u uit de stoel bent. We investeren veel tijd "achter de schermen" in uw persoonlijke zorg- en behandelplan.
Wij zijn gebonden aan wettelijke tarieven voor onze beroepsgroep. De door ons gehanteerde behandelcodes en bijbehorende tarieven zijn dan ook vastgesteld door de NZA (De Nederlandse Zorgautoriteit). Omdat wij het belangrijk vinden dat alle zorg eerlijk is, zullen wij geen onnodige verrichtingen of behandelingen uitvoeren en met grote zorgvuldigheid een passend behandelplan opstellen.
De exacte tarieven en omschrijvingen vindt u op www.allesoverhetgebit.nl. Hier kunt u ook uw polisvoorwaarden vergelijken met de aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars.
Uw Factuur
Na afloop van uw behandeling sturen wij u onze declaratie via Zorgmail, per beveiligde e-mail toe, tenzij u aangeeft deze liever per post te willen ontvangen. U heeft dan 30 dagen de tijd om deze declaratie aan ons te voldoen. U kunt deze declaratie zelf indienen bij uw zorgverzekeraar en afhankelijk van uw verzekering, aanvullende tandartsverzekering en/of eigen bijdrage zult u (een deel van) de kosten vergoed krijgen.
Voor vragen over uw declaratie of problemen met de betaling hiervan, kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vergoeding
Wanneer u eigen tanden en kiezen heeft en achttien jaar of ouder bent, vergoeden zorgverzekeraars , als u aanvullend verzekerd bent voor de tandarts, een deel van de kosten.
Behandelingen van de geheel tandeloze onderkaak en/of bovenkaak vallen onder de basisverzekering. Het plaatsen van implantaten in een ernstig geslonken kaak zal vrijwel altijd voor het allergrootste deel worden vergoed. Maar natuurlijk moet u wel rekening houden met uw wettelijke eigen-risicobijdrage.
Voor het klikgebit dat op de implantaten wordt gemaakt, geldt een eigen bijdrage, waarvan u soms ook nog een deel via de aanvullende tandartsverzekering terug kunt krijgen (indien u deze heeft).
Voor vrijwel alle behandelingen met implantaten en kunstgebitten op implantaten moet tevoren een aanvraag (machtiging) gedaan worden bij uw zorgverzekeraar. Dit verzorgen wij voor u.
Voor alle vragen over (de hoogte van) vergoedingen neemt u contact op met uw eigen zorgverzekeraar maar waar mogelijk denken wij graag met u mee...