Apeldoornse Kliniek voor
Parodontologie en Implantologie

Os sanum in corpore sano (een gezonde mond in een gezond lichaam)

De kliniek

Sinds twintig jaar is de Apeldoornse Kliniek voor Parodontologie en Implantologie het adres voor gespecialiseerde zorg voor ernstige tandvleesproblemen in stedendriehoek Apeldoorn – Zutphen – Deventer. De eerste tien jaar was de praktijk gevestigd in het Juliana ziekenhuis in Apeldoorn. Nu werken wij alweer bijna tien jaar in ons pand aan de Bandalaan.

“Wij streven naar een goed gebit op een gezonde basis”. Daarin is meteen zowel ons motto en als ook onze visie in een zin gevangen! Wij zetten ons al team volledig in om samen met u dit doel te verwezenlijken.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze patiënten tevreden zijn over de behandelingen en het bereikte resultaat. Wij willen graag dat u (waar mogelijk) levenslang uw eigen tanden en kiezen kunt behouden. Als klein team werken wij goed en nauw samen, met elkaar en met onze patiënten om dit te bereiken. Daarnaast zetten wij ons volledig in om u deskundig en zorgvuldig te behandelen. Wij werken secuur en nemen ook graag de tijd om voor u en met u een lange termijnvisie te ontwikkelen wat resulteert in een behandelplan op maat. Samenwerken is niet alleen essentieel maar ook noodzakelijk om ervoor zorgen dat de gezondheid van uw mond weer zo optimaal mogelijk wordt.

Ook mogen we erg trots zijn op het resultaat van ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Uit alle ingevulde vragenlijsten (347) blijkt enorm veel waardering voor ons werk. Hartelijk dank voor het mooie rapportcijfer!

Actueel

 

Sinds 22 augustus 2022 staat dr. Spiros Paraskevas aan het roer van de kliniek. Wij zijn trots op deze nieuwe fase van de AKPI.

Spiros Paraskevas behaalde in 1993 zijn tandartsdiploma aan de Dental School of the National and Kapodistrian University of Athens. Daarna werkte hij drie jaar als algemeen practicus in Griekenland. In 1996 kwam Spiros naar Nederland en volgde hier de driejarige opleiding tot parodontoloog aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Tussen 1998 en 2003 heeft hij al bij ons gewerkt (toen nog op de locatie Julianaziekenhuis). Van 1999 tot 2002 was hij docent aan de opleiding Parodontologie in Nijmegen. In 2006 promoveerde aan het ACTA, waar hij tot heden verbonden was als universitair docent aan de afdeling Parodontologie. Daarnaast werkt hij in verschillende parodontologiepraktijken in Nederland en is nu toe aan een eigen praktijk.

Onze missie

AKPI is een kleinschalige gespecialiseerde kliniek voor patiënten met parodontale problemen. In deze praktijk werkt een team van professionals aan de gezondheid van uw mond. Wij stellen onze kennis en kunde, moderne apparatuur en technieken, onze hoge kwaliteitsstandaard en passie voor het vak geheel tot de beschikking van onze patiënten en verwijzers. Het team werkt volgens evidence-based protocollen, opgesteld op basis van de geldende internationale wetenschappelijke literatuur. Het team bestaat uit een parodontoloog, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP), twee gediplomeerde mondhygiënisten en gecertificeerde (preventie)assistenten. Alle medewerkers volgen bij- en nascholing op zowel nationaal als internationaal niveau.

Onze visie

Met de verbetering van de kwaliteit van leven is de verwachting dat mensen ouder worden. Er is een toename aan de behoefte van het behoud van een gezonde en functionele mondsituatie. Daarbij beoogt AKPI een belangrijke rol te kunnen spelen: Onze ambitie is een zorginstelling te zijn waar patiënten met parodontale of peri-implanataire ontstekingen een optimale behandeling kunnen krijgen toegespitst op iedereens behoefde (zorg om maat). Daarbij zal een optimale communicatie met onze verwijzers en hun patiënten een belangrijke rol spelen voor onze gezamenlijke eindpunt namelijk het bereiken en behouden van een gezonde en functionele dentitie. AKPI streeft naar gebruik van behandelmethodes in overeenstemming met de geldende internationaal geaccepteerd wetenschappelijk bewijs.

Vacatures

 

Momenteel hebben wij een vacature openstaan voor een tandarts(preventie)assistente  met passie voor parodontologie en Implantologie.

Ben jij een tandartsassistent en/of preventieassistent of ken je er een?

Neem dan contact met ons.