Verwijzers

Binnen onze kliniek streven wij naar een optimale samenwerking met de u als behandelend tandarts. Graag werken we met u samen om de zorg voor uw patiënt waar nodig aan te vullen en te ondersteunen. Wij zullen u doorlopend informeren over de voortgang van de behandeling, die uw patiënt bij ons doorloopt.
Mocht u onverhoopt geen terugkoppeling ontvangen, laat het ons dan alstublieft weten.

Wanneer verwijzen

Parodontitis komt veel voor bij uw patiënten: 35% van de volwassen bevolking wordt met dit probleem geconfronteerd. Daarvan is in 10-15% van de gevallen sprake van een ernstige vorm van ontsteking en vergevorderde afbraak.

 

U kunt uw patiënten naar de Apeldoornse Kliniek voor Parodontologie en Implantologie doorverwijzen bij

 

  • alle parodontale aandoeningen,
  • peri- implantitis of peri- implantaire problemen implantologie
  • (esthetische) behandelingen zoals recessiebedekking, tandvleescorrectie en kroonverlenging
  • adviesvragen
  • of een second opinion

Een tijdige samenwerking en daarmee verwijzing is in het belang van uw patiënt. Neem voor vragen of advies gerust contact met ons op.

 

Om aan de verplichting in de nieuwe AVG te voldoen, maken wij gebruik van Zorgmail, een beveiligd systeem om gegevens in de zorg uit te wisselen. U kunt daarom patiënten naar ons verwijzen door gebruik te maken van zorgmail. Uiteraard kunt u ook bellen naar de kliniek op 055 – 57 67 167 en de gegevens per post toe sturen, indien u zelf niet bent aangesloten bij zorgmail.

 

Wat kunt U van ons verwachten?

Patiënten met acute problemen nemen wij zo nodig dezelfde dag of binnen enkele dagen in behandeling. Voor overige patiënten geldt, dat zij binnen vier weken kunnen rekenen op een afspraak voor parodontaal of pre-implantologisch onderzoek.

 

Daarnaast berichtten wij, na de intake met uw patiënt, uiteraard aan u een behandelvoorstel en onze adviezen. Uw patiënt ontvangt een kopie van het verslag en een begroting voor de voorgestelde behandeling. Een deel van de voorgenomen punten zult u zelf uitvoeren, wij ondersteunen u en uw patiënt waar mogelijk op weg naar gezond tandvlees.

 

Indien u dat wenst kan er telefonisch overleg plaatsvinden, dit kunt u aangeven bij onze assistentes, we bellen u dan zo snel mogelijk terug of plannen desgewenst een telefonische afspraak in.